top of page
  • Vorm Interieurgroep

Hoe richten wij uw kantoren in?

Bijgewerkt op: 20 nov. 2023

Work in Progress met focus op het DNA en de waarden van uw bedrijf


De inrichting van een kantoorgebouw is steeds een uitdaging: in plaats van ons te richten op individuen dient het interieur een weerspiegeling te zijn van de waardes waar het bedrijf voor staat.

Voor veel bedrijven is dat op zich al een moeilijke oefening: wie zijn we nu, waar willen we naartoe en met welke waardes willen we daar geraken.

Om dat dan te gaan vertalen naar een interieur, is nog een ander paar mouwen.
Een goede kantoorinrichting steunt op deze 3 pijlers


Belangrijk om te onthouden is dat het interieur maar 1 van de 3 aspecten is die bijdragen tot een efficiënte kantoorinrichting. Om een geslaagde inrichting op poten te zetten, zijn er 3 pijlers die elk de nodige aandacht verdienen.


BRICKS

Enerzijds hebben we de BRICKS: het creëren van ruimtes met de nodige faciliteiten die gevraagd worden door het bedrijf. Zijn er voldoende grote vergaderzalen, is de personeelsruimte vlot bereikbaar en aangenaam? Is er rekening gehouden met akoestiek en lichtinval?


BYTES

Anderzijds heeft het geen zin om aangename werkplekken te creëren zonder werkende schermen, of vergaderzalen zonder internet bijvoorbeeld. In de huidige tijd is de technologie even belangrijk als de ruimte zelf. Zonder deze BYTES zullen de ruimtes niet gebruikt worden en gaat de hele inrichting zijn doel voorbij.


BEHAVIOR

Last but not least is er ook nog BEHAVIOUR. Het stopt niet bij nieuwe ruimtes creëren en hopen dat deze ook juist gebruikt worden. Mensen moeten geleerd worden hoe precies met de BYTES om te gaan, maar ook dienen ze gewezen te worden op fout gedrag. Zoals het niet opruimen van een kitchenette. De bedrijfspolitiek is hierin de drijvende kracht die zo belangrijk is voor het blijvend succes van een nieuwe kantoorinrichting.


Momenteel werkt Vorm Interieurarchitecten uit Hove aan de inrichting van een kantoorgebouw waarbij we deze 3 pijlers op elkaar afstemmen. Dit is een constante oefening tussen architectuur, technologie, budget en eisenpakket.

Maar met de nodige communicatie komen we vast en zeker tot een werkbaar resultaat.


Wordt vervolgd!7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

10 Miles, we meet again!

Als interieurbureau steken we veel tijd in het realiseren van een gezonde woning, maar soms is het tijd om te investeren in een gezond lichaam. Omdat de loopmicrobe ons eerder dit jaar te pakken kreeg

Comments


bottom of page